Hotelul Hilton de lângă BNR, care a necesitat investiţii de 11-13 mil. euro, se deschide în noiembrie

Autor: Cristina Roşca 21.12.2016

Hotelul de patru stele Hilton Gar­den Inn, care va avea 201 camere, se va deschide în noiembrie 2017 pe Stra­da Doamnei, numărul 12, lângă clă­di­rea BNR din Capitală, potrivit da­telor ZF.

Acesta va fi primul hotel sub acest brand în România, alte şase fiind des­chise însă sub alte branduri ale gru­pu­lui Hilton, respectiv Athénée Palace, Hampton sau Doubletree.

Hotelul care necesită investiţii to­ta­le de 11-13 mil. euro este ridicat de in­ves­titorii lituanieni care controlează şi ho­telul de patru stele Europa Royale po­ziţionat la intrarea în centrul vechi al Ca­pitalei. Până la închiderea ediţiei pro­prietarii noului hotel nu au putut fi contactaţi.

Compania care dezvoltă proiectul din centrul vechi este Apex Alliance, iar managerul de proiect şi dirigintele de şantier este compania Vitalis Con­sul­ting.

Clădirea în care va fi dezvoltat ho­telul este cea în care şi-a avut primul sediu Banca Ion Ţiriac.

Investitorii lituanieni au recon­di­ţio­nat în prezent clădirea din inima cen­trului istoric al Capitalei pe care au cum­­părat-o de la grupul italian Men­got­ti, potrivit aceloraşi surse.

Grupul ita­lian Mengotti, contro­lat de antre­pre­norul italian Adriano Mengotti, este activ pe piaţa modei de lux, deţinând mai multe magazine de tip multibrand în Europa, unul dintre ele pe Calea Victoriei din Capitală.