ZF Live. Şerban Petre, Amber Technologies: Piaţa centralelor termice de apartament a ajuns la un volum de 2,5 milioane de unităţi. Două din trei apartamente din România sunt echipate cu centrală termică proprie

Autor: Bianca Dorobanţu 05.12.2016
Piaţa centralelor termice de apartament a ajuns la un volum de 2,5 milioane de centrale pe gaz, din cele peste 7 milioane de locuinţe ocupate permanent.  Astfel, două din trei apar­tamente din România sunt echipate cu cen­trală ter­mică proprie, a spus Şerban Petre, director gene­ral al Amber Techno­lo­gies, com­­panie care ofe­ră ser­vicii de încă­l­zire şi clima­tizare pen­tru uz indus­trial, come­r­cial şi rezi­­denţial, invitat la ZF Live.

„Undeva la 60% din businessul nostru provine din partea industrială, iar 40% din partea rezidenţială. Suntem struc­turaţi ca un departament tehnic de ofertare, un departament de execuţie şi un departament de service între­ţinere.”

Amber Technologies, companie înfiinţată în urmă cu 20 de ani, a oferit soluţii de încălzire pentru diferite ansambluri rezidenţiale precum Şapte Drumuri, Stejarii, Fabrica Băneasa sau stadionul Lia Manoliu.  „La Stejarii am lu­crat pe partea de climatizare şi am fo­losit o tehnologie nouă la momentul res­­pectiv, sistemul de climatizare Daikin VRV (volum refrigerant va­­riabil), care permite reglarea tem­peraturii în fiecare loc”.