Retailerul online IT&C ideall.ro se apropie de 10 milioane de euro

Autor: Adrian Seceleanu 01.12.2016

Compania Ideal Tech din Bucureşti, care operează magazinul online cu profil electro-IT&C ideall.ro, a înregistrat anul trecut o rată de creştere a cifrei de afaceri de 38% - una dintre cele mai mari de pe piaţa locală de profil - până la 37,5 mil. lei (8,4 mil. euro), apropiindu-se astfel de intrarea în clubul restrâns al magazinelor online care au un rulaj anual de peste 45 mil. lei (10 mil. euro).

Magazinul online ideall.ro, deţinut în mod egal de antreprenorii Cătălin Florin Ciolpan, Diana Manea şi Antoanela Oana Văduva, nu are un showroom sau puncte de livrare la fel ca rivalii mai mari precum evomag.ro şi activează pe segmentele  de produse de IT, electronice, electrocasnice şi pentru casă şi grădină.

Ideall.ro este doar unul dintre jucătorii mai puţin cunoscuţi la nivel naţional de pe segmentul de retail online care au ajuns la afaceri de milioane de euro şi care atacă locul lăsat liber de alţi retaileri care au ieşit din business sau au fost înghiţiţi de rivali mai mari.

Un alt exemplu este compania Electronic World SRL, care operează magazinul badabum.ro, un business de aproape 18 mil. lei (4 mil. euro) în anul 2015 - în creştere cu 12% faţă de anul anterior.