O cercetătoare din Oradea s-a întors din străinătate şi a investit într-o fabrică de suplimente alimentare

Autor: Georgiana Mihalache 22.11.2016
Simona Brişboacă, o cercetătoare din Oradea, punea în 2010 bazele companiei Phenalex, un mic producător de cos­metice bazate pe ingrediente naturale, care speră anul acesta la afaceri de 1,5 mil. lei, cu 70% peste nivelul din 2015.
 
„Acest proiect a început să se creioneze în 2001, în perioada când am fost la studii în Italia la Universitatea din Bologna cu o bursă Erasmus. La întoar­cerea în ţară am continuat cercetarea pe parcursul a opt ani de documentare, cercetare, încercări şi numeroase testări în laborator, am depus prima cerere de brevet de invenţie. Ideea de business a venit din dorinţa de a nu ţine „la sertar” brevetul de invenţie, care ar fi rămas fără nicio valoare, ca multe alte brevete”, a spus Simona Brişboacă.
 
În fabrica din Oradea sunt realizate atât produse finite, precum AntioxiVita, un antioxidant pe bază de extract din struguri, Propolis esenţă, un produs cu acţiune antimicrobiană, antiinfla­ma­torie şi analgezică, gama Sinus Spa, spray-uri nazale naturale şi Beautiful cos­metics, printre ingrediente numă­rându-se şi apa termală de la Băile Felix. În procesul de producţie, la Phenalex se realizează şi materii prime pentru alte firme.