ZF Antreprenorii României. Cele mai mari 20 de companii antreprenoriale din Bucureşti

Autor: Mădălina Dediu Panaete 17.11.2016

Cele mai mari companii antreprenoriale din Bucureşti şi judeţul Ilfov aduc aproape 2% din busi­nessul raportat de toate societăţile din România.



Cele mai mari zece com­panii antre­prenoriale în­re­gistrate în Bucureşti au re­alizat anul trecut o ci­fră de afaceri de 11,7 mi­­liarde de lei şi aveau mai bine de 20.000 de angajaţi.

Pe de altă parte, cei mai mari zece an­treprenori care şi-au sta­bilit centrul afa­cerilor în judeţul Ilfov au avut o cifră de afaceri de 6,3 mld. lei şi circa 4.700 de salariaţi, conform cal­culelor ZF pe baza datelor de la Re­gis­trul Co­mer­ţu­lui.

Cumulat, aceste com­panii aduc aproape 2% din busi­nessul raportat de toate societăţile din România şi circa 4% din cifra de afaceri a fir­melor cu acţionariat majoritar pri­vat ro­mânesc. Cea mai mare companie înregis­trată în Bucureşti este RCS&RDS, cu afaceri de aproa­pe 2,7 mld. lei şi mai bine de 10.000 de angajaţi.

Pe de altă parte, cea mai mare com­panie din judeţul Ilfov este re­tailerul online Altex, controlat de Dan Ostahie, com­pania având anul tre­cut afaceri ce s-au apropiat de 2 miliarde de lei. Altex avea anul trecut peste 2.500 de angajaţi, conform datelor ra­portate de companie la Ministerul de Finanţe.

Toate companiile din Bucureşti şi Il­fov au realizat anul trecut o cifră de afa­­ceri echiva­lentă cu 44% din totalul busi­­nessului înre­gis­trat de toate com­pa­niile din România.

Bu­cureş­tiul singur aduce mai bine de un sfert din ci­fra de afaceri a companiilor, iar Ilfovul îl ur­mea­ză în topul celor mai mari judeţe din punc­tul de vedere al businessului firmelor.

Companiile din Bucureşti au realizat anul trecut o cifră de afaceri de 458 mld. lei, în timp ce firmele din Ilfov au avut afaceri de aproaep 76 mld. lei în total.