ZF Antreprenorii României. Primii zece antreprenori din Satu Mare aduc 15% din businessul judeţului, dar doar 6% din salariaţi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.11.2016

Cele mai mari zece companii antre­preniale româneşti din judeţul Satu Mare au rea­lizat anul trecut o cifră de afaceri cumu­lată de peste 2 miliarde de lei, adică circa 15% din businessul total raportat de com­paniile active în judeţ, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Aceştia aveau anul trecut peste 4.000 de angajaţi, adică circa 6% din numărul total de aproape 62.000 de salariaţi cât avea judeţul. Însă, cea mai mare parte (70%) din aceşti angajaţi ai primilor zece antre­pre­nori reprezintă sala­riaţii unei singure companii – pro­du­că­to­rul de carne Unicarm.  Compania, cea mai mare afacere deţinută de antreprenori români din judeţ, a avut anul trecut în medie peste 2.800 de angajaţi.

Unicarm este de controlată de antre­pre­norul Vasile Lucuţ şi este activă în producţia de carne şi produse din carne, în cea de lactate şi îngheţată, dar şi de pâine.