RCS & RDS: Ne-am redus cu o treime costurile cu dobânda prin operaţiunea de refinanţare

Autor: Adrian Seceleanu 27.10.2016

Grupul de cablu şi internet a împrumutat în total 300 mil. euro şi 1,687 mld. lei.



Grupul RCS & RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu TV şi net fix din România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia, a finalizat miercuri operaţiunea de refinanţare a grupului prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni de 350 mil. euro şi al unui împrumut sindicalizat în valoare de până la 1,687 mld. lei.

„RCS & RDS S.A. şi Cable Communications Sys­tems N.V. au finalizat cu succes refinanţarea grupului printr-o emisiune de obli­ga­ţiuni în valoare de 350 mili­oane de euro şi un împrumut sin­dicalizat în valoare de până la 1,687 miliarde lei. Emi­siunea de obli­ga­ţiuni în valoare de 350 milioane euro de către Cable Commu­nications Systems N.V. (societatea- ma­mă a RCS&RDS S.A.) s-a făcut cu scadenţă în 2023 şi la o dobândă anuală de 5%. Emi­siunea de obli­gaţiuni este garan­tată de RCS & RDS”, spune compania.

Comunicarea detaliilor despre operaţiunea de refinanţare reprezintă o premieră pentru RCS&RDS, care în trecut nu a transmis asemenea date, singurele informaţii fiind astfel disponibile de la agenţiile de rating.