Directorul campaniei lui Donald Trump: Ameninţarea privind închiderea lui Clinton a fost o glumă

Autor: Mediafax 10.10.2016

Într-o intervenţie în emisiunea Morning Joe de la postul de televiziune MSNBC, Kellyanne Conway, managerul de campanie a lui Donald Trump, a afirmat că declaraţia candidatului republican privind închiderea lui Hillary Clinton "a fost o glumă".

Cât priveşte declaraţia candidatului republican pe tema numirii unui procuror special, Conway a afirmat că Trump nu a făcut altceva decât să "canalizeze frustrarea" alegătorilor.

Pe reţelele sociale, declaraţia lui Trump despre închiderea contracandidatei sale a fost unul dintre cele mai discutate momente ale dezbaterii. Zeci de mii de simpatizanţi ai lui Trump şi-au exprimat aprobarea pe Twitter pentru această declaraţie.

În cursul dezbaterii de duminică seara, care a avut loc la St. Louis, candidata democrată a declarat că este "extraordinar de bine faptul că cineva cu temperamentul lui Donald Trump nu este responsabil cu justiţia în ţara noastră."

"Pentru că ai ajunge la închisoare," a replicat Trump la această afirmaţie.

Candidatul republican a completat că ar cere procurorului general să numească un procuror special care să investigheze zecile de mii de mesaje electronice pe care Clinton le-a şters cât timp ocupa funcţia de secretar de Stat.

După ce a afirmat că populaţia americană este "furioasă" pe Clinton, Trump a precizat că "Vom avea un procuror special şi vom ancheta problema."

"Este o ruşine. Şi sincer, ar trebui să-ţi fie ruşine de tine," a completat republicanul.

Comentariile lui Trump în acest sens au fost condamnate drept ne-americane.

Ari Fleischer, un oficial din cadrul Administraţiei George W. Bush şi susţinător a lui Trump a afirmat: "Candidaţii câştigători nu-şi ameninţă oponenţii cu închisoarea. Preşedinţii nu ameninţă persoane cu urmărirea penală. Trump nu are dreptate în acestă privinţă."