Peste 14.000 de persoane din 60 de ţări participă la a noua ediţie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti

Autor: Greta Bogdan 07.10.2016

Peste 14.000 de persoane din peste 60 de ţări vor participa weekendul acesta la cea de-a noua ediţie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti, eveniment care se va desfăşura pe un traseu securizat şi închis circulaţiei auto pe o distanţă de 33 km, potrivit site-ului Bucharest Marathon.  

Punctul de start şi de sosire va fi Piaţa Constituţiei, iar pentru acest eveniment, traficul va fi închis sâmbătă, 8 octombrie între orele 06.30-14.30 pe Bulevardul Unirii, pe ambele sensuri, între Piaţa Constituţiei şi Bulevardul I.C. Brătianu şi pe bretelele adiacente Pieţei Constituţiei, iar duminică, 9 octombrie, circulaţia auto este restricţionată între orele 06.30-17.00.

Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii.

Bucharest RUNNING CLUB (BRC) a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare şi sport de masă cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 20 cauze partenere ale evenimentelor.

Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.

BRC organizează competiţii proprii dar şi evenimente de sport de masă pentru companii şi ONG-uri. De la înfiinţare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mişcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educaţie, comunicare, dezvoltare comunitară.