Prima ninsoare în Pasul Tihuţa şi în Munţii Rodnei, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius

Autor: Mediafax 05.10.2016

În Pasul Tihuţa, situat între Bistriţa-Năsăud şi Suceava, a început să ningă, miercuri, mai multe echipaje de deszăpezire de la Drumurile Naţionale fiind trimise în zonă pentru a interveni, iar temperatura a scăzut sub zero grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud, Alexandru Slavita, este afectată de ninsori şi trecerea din Bistriţa-Năsăud spre Maramureş, pe DN 17 D, în zona Pasului Şetref, însă aici nu a fost necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire.

“Am trimis două utilaje în Pasul Tihuţa unde ninge abundent, existând un strat de zăpadă depus, iar temperatura este sub 0 grade Celsius. Nu au fost înregistrate probleme de trafic în judeţ” a declarat şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud, Alexandru Slavita, corespondentului MEDIAFAX.

În Munţii Rodnei, temperatura a scăzut sub zero grade Celsius, ninsorile de miercuri fiind primele din Pasul Tihuţa şi din Munţii Rodnei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru judeţul Bistriţa-Năsăud o avertizare de cod galben de ninsori şi viscol, avertizare valabilă miercuri în intervalul 8.30 – 12.00.

“La altitudini de peste 1000 de metri se va semnala ninsoare însoţită de vânt cu viteze care la rafală vor atinge 50 - 70 kilometri pe oră, ce determină scăderea vizibilităţii”, avertizează meteorologii.