Nicuţa Enache, simbolul antreprenorului român care s-a întors din străinătate pentru a-şi deschide propria afacere

Autor: Greta Bogdan 20.09.2016
Nicuţa Enache şi-a deschis pro­priul restaurant în Capitală la fina­lul anu­lui 2014, după ce a lu­crat 12 ani la Roma, acolo unde a pornit de la zero, în­vă­ţând trep­tat să gătească, să între­ţi­nă or­di­nea în­tr-un local şi să-şi ges­tio­neze sar­cinile, pe un salariu iniţial de 600 de euro.

Cu toate că în Italia ajunsese la venituri medii de 2.500 euro pe lună, tânăra şi-a dorit să se întoarcă în România pentru a-şi pune pe picioare propriul business şi pentru a le da şi celorlalţi români o lecţie de ambiţie. „Mi-am dorit foarte mult să mă întorc acasă. Mul­te persoane mă întreabă de ce am făcut asta, însă pot să le răspund că şi aici putem face lu­cruri frumoase“, a spus proprietara Osteriei Ciao Niki, invitată la emisiunea ZF Live.

Ea se plânge însă de lipsa spri­jinului din par­tea statului, care nu încura­jează ti­nerii antre­pre­nori să aibă pro­priile afaceri, aceştia fiind nevoiţi să plece în afara graniţelor pen­tru un trai mai bun. „Sistemul din România nu edu­că oamenii în spiritul antre­pre­no­rial şi nu îi încurajează să meargă mai de­parte în domeniul businessului.“

Nicuţa Enache a investit 30.000 de euro în restaurantul situat pe strada Mihai Eminescu din Capitală.