Extinderea producţiei. Nemţii de la Mahle recrutează 400 de angajaţi la Timişoara

Autor: Bogdan Alecu 12.08.2016

Fabrica Mahle Componente de Motor, unul dintre cei mai mari exportatori din judeţul Timiş, are în plan recrutarea a 400 de noi angajaţi în 2016 pentru extinderea producţiei şi dublarea cifrei de afaceri la peste 134 mil. euro în următorii cinci ani. Prin investiţia demarată numă­rul angajaţilor va creşte de la 700, cât numără în prezent, la 1.100, în timp ce cifra de afaceri se va dubla în următorii cinci ani. Compania a rulat anul trecut afaceri de  68 mil. euro, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, ritm de creş­tere pe care Mahle doreşte să-l păstreze şi în acest an.

Mahle nu a comunicat valoarea investiţiei, subliniind că aceasta va fi comunicată la o dată ulterioară, după fina­liza­rea lucrărilor, programată în septembrie 2017.

„Proiectele noi se leagă de procese noi de producţie şi cli­enţi, cei mai mari producători de automobile din Euro­pa“, a spus Cristian Leahu, directorul general al companiei.

Proiectele noi pentru acest an vizeză clienţi precum Daimler, care cu Mercedes-Benz a înregistrat cel mai puternic salt în segmentul premium, dar şi Volkswagen alături de divizia Mahle aftermarket.