Starul media american din online îşi părăseşte copilul

Autor: Ştefan Stan 11.08.2016

Arianna Huffington, co-fondatoarea publicaţiei Huffington Post, va părăsi compania, potrivit Wall Street Journal. Fondat în urmă cu 11 ani, Huffington Post a devenit unul dintre cele mai mari instituţii digitale de media din SUA.

Potrivit Wall Street Journal, Arianna Huffington şi-a motivat despărţirea de companie prin dorinţa ei de a porni un start-up dedicat problemelor de sănătate.

Femeia de afaceri, care în prezent are 66 de ani, a semnat în iunie anul trecut un contract care o menţinea pe poziţia de preşedinte şi redactor şef al Huffington Post până în 2019. Totuşi, ea a susţinut că potrivit contractului, i se permite să lanseze noua companie, Thrive Global, în timp ce îşi continuă rolul său în cadrul siteului.

Când a obţintut prima tranşă de finanţare pentru startup săptămâna trecută, ea a anunţat că a devenit clar că nu va mai putea conduce şi Huffington Post.

”Credeam că le pot face pe amandouă, însă pe măsură ce munca la startup a început să crească, mi-am dat seama că necesită atenţia mea integrală”, a spus Arianna Huffington. ”Este important să ştii că atunci când o uşă se închide, alta se deschide, iar acum simt că acel moment a venit”, a adăugat ea.

Rolul său neîntrerupt în site-ul omonim, care a fost cumpărat de AOL în 2011 pentru 315 milioane de dolari, a devenit neclar după ce AOL a fost cumpărată de Verizon Communications pentru 4,4 miliarde de dolari anul trecut.