Dedeman cumpără un teren de 2,5 hectare în Zalău

Autor: Bogdan Alecu 10.08.2016

Dedeman, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de bricolaj, controlat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cumpără un teren de 2,5 hecta­re în Zalău de la Cemacon, potrivit unui raport de pe bursa de la Bu­cureşti, valoarea tranzacţiei fiind de circa 1,6 milioane de euro fără TVA.

Cemacon Real Estate a aprobat vân­zarea către Dedeman a două te­renuri, unul de 22.600 mp şi un al doi­lea de 3.104 mp, po­trivit rapor­tului. Te­re­nurile sunt am­pla­sate pe Str. Fa­bricii, nr. 1, iar maga­zi­nul va fi amplasat vizavi de Sala Sporturilor.

Zalău este cel de-al treilea oraş din Transilvania unde Dedeman a anunţat încă de anul trecut con­struirea unui magazin, iar aprobarea de la primărie a fost obţinută din 2015. Anul acesta retailerul a deschis unul la Satu Mare, inaugurat la finalul lunii iulie, iar la Oradea va fi deschis în următoarele săptămâni. De ase­menea, Dedeman vizează extinderea la nivel regional, iar planurile includ cel puţin un magazin în Chişinău.

Retailerul de bricolaj, contro­lat de antreprenorii locali Dragoş şi Adrian Pavăl, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 4,53 mld. lei, adică 1,01 mld. euro, deve­nind astfel prima companie con­trolată de un român care trece pragul psi­ho­logic de un miliard de euro, potrivit datelor furnizate de firmă.