Imocredit IFN a luat un credit de 5 mil. lei de la CEC Bank pe 10 ani ca să îşi finanţeze activitatea proprie de creditare în real-estate

Autor: Dan Grigore Ivan 28.07.2016

Iosif Pop unul dintre acţionari spune că IFN-ul foloseşte toate tipurile de finanţare de pe piaţa locală pentru a-şi susţine activitatea. „De la instituţii internaţionale încă nu am ajuns să luăm, pentru că aici trebuie să creşti mai mult, să ai credibilitate mai mare. Piaţa, în ultimii ani, nu a fost aşa de darnică cu cre­di­bilitatea României“.

Imocredit IFN a contractat un credit în valoare de 5 milioane lei de la CEC Bank pe o perioadă de zece ani, începând cu data de 1 septembrie 2016. Conform documentului publicat de companie pe bursă, destinaţia capitalului reprezintă un „plafon pentru accesarea de facilităţi de credit/leasing în vederea finanţării activităţii curente de creditare“.

Printre garanţiile companiei se numără: bunurile achiziţionate şi finanţate prin leasing financiar, creanţe generate de con­tractele de leasing, precum şi crean­ţele prezente sau viitoare rezultate din contractele de credit şi dintr-o eventuală execu­tare silită a imobilului existent în garanţia Imocredit, se arată în raportul companiei.