Acţiunile Nintendo scad cu peste 10% după ce compania a avertizat investitorii că succesul financiar al Pokemon GO nu se va răsfrânge neapărat asupra Nintendo

Autor: Dan Grigore Ivan 26.07.2016
Acţiunile producătorului de jocuri video Nintendo s-au depreciat cu peste 10% după ce reprezentanţii companiei ja­poneze au anunţat că popularitatea ex­traordinară a aplicaţiei nu se va reflecta în conturile Nintendo.

Într-un comunicat publicat vineri, Nin­tendo clarifică faptul că jocul Po­keom GO este dezvoltat şi distribuit de compania Niantic, ce s-a desprins de Google în 2015, şi că atât Google, cât şi Nin­tendo deţin acţiuni Niantic, în timp ce asiaticii deţin 32% din voturi în Poke­mon Company. Cu toate acestea, suc­cesul incredibil al Po­ke­mon GO nu va îmbogăţi nici com­pa­nia americană, nici compania ja­poneză.

Astfel, Nintendo atrage atenţia că rezul­tatul financiar va fi unul limitat, adaugând că noul serviciu Pokemon Go Plus, ce încă nu a fost lansat, ar putea aduce într-adevăr încasări în plus în acest an, cu toate că Nintendo deja a estimat impactul acestui nou serviciu în raportul de buget.

De la începutul acestui an, titlurile Nin­tendo s-au apreciat cu peste 68%, după ce au înregistrat şi creşteri de 25% într-o singură zi. De altfel, acţiu­nile Nintendo, companie fondată în 1889 ce producea cărţi de joc japoneze, au devenit cele mai cumpărate titluri într-o zi din toată istoria bursei de la Tokio. Capitalizarea bursieră a Nin­tendo în prezent este de aproximativ 30 mld. euro, oferind 5.120 de locuri de muncă.