Ioan Simion vrea să termine în acest an investiţia de 22 mil. euro în cel mai mare spital privat din Prahova

Autor: Mădălina Dediu Panaete 25.07.2016

Compania Confind din Câmpina (Prahova), care produce echipa­men­te şi instalaţii pentru industria pe­trolieră, controlată de omul de afa­ceri Ioan Simion, vrea să termine în acest an investiţia de 22 mil. euro într-un spital de lângă ora­şul-mamă al businessului.

Spitalul care va avea circa 90 de pa­turi aşteaptă autorizaţia de funcţio­na­re de la Ministerul Sănătăţii, dar în cadrul unităţii din apropierea Plo­ieşti­ului funcţionează deja cabi­nete de consultaţii. Acesta ar urma să devină cel mai mare spital privat din judeţul Prahova.

„Până acum am deschis numai cabi­nete de consultaţii. Abia acum sun­tem în faza de a obţine autorizaţia de la Minis­te­rul Sănătăţii pentru a funcţiona ca unitate sanitară privată cu pa­turi“, a declarat Ioan Simion, preşe­dinte şi acţionar al Confind.

Începem cu o secţie de obstretică-gi­ne­cologie, care va fi deservită de o sec­ţie de ATI (anestezie, terapie in­tensivă) proprie, de sală de cezariană, săli de naştere naturală, cameră de gardă, neonatologie, de o unitate de tran­sfuzii de sânge, saloane de inter­nare cu un pat şi două paturi“, a declarat Ioan Simion

El este preşedinte şi acţionar al Confind, companie cu afaceri de 180 de milioane de lei şi peste 1.100 de angajaţi anul trecut.