​Jurnalist turc pentru ZF: Preşedintele Turciei ar putea să se folosească de lovitura de stat pentru a suprima opoziţia. Unii spun că a fost doar o înscenare pentru a “purifica” armata de cei care nu îl simpatizează pe Erdogan

Autor: Liviu Popescu 16.07.2016

Preşedintele Turciei Recep Erdogan, în funcţie din august 2014, ar putea să se folosească  de lovitura de stat pentru a suprima opoziţia şi pentru a înăbuşi şi mai mult libertatea. Totodată, tot actul de înlăturare al preşedintelui, ar putea fi înscenat pentru a curăţa armata de cei care nu îl simpatizează  pe preşedintele turc.

“Aceasta este doar o scuză  pentru a curăţa armata pentru Erdogan. Ciocnirile civile nu s-au terminat, iar alţii se aşteaptă  la noi atacuri. Pentru mine, sute de întrebări sunt fără răspuns, dar toată acest act cred că este o înscenare făcută  de Erdogan”, a spus un jurnalist turc care a dorit să-şi păstreze anonimitatea pentru ZF.

Întrebat dacă în lovitura de stat ar putea fi implicate şi alte ţări, precum Rusia, jurnalistul a spus că nu crede că acest lucru este posibil.