Dosar de moarte suspectă în urma publicării imaginilor cu un bolnav pe care se aflau larve

Autor: Andreea Traicu 14.07.2016

De asemenea, şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti fac verificări joi la Spitalul de Arşi, pentru a verifica situaţia în urma publicării, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve. Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.

"Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim?!”, se întreabă medicul, citat de tolo.ro.

Poliţiştii sunt la Spitalul de Arşi din Capitală pentru a ridica documente şi pentru a sta de vorbă cu medicii referitor la acest caz. De asemenea, poliţiştii ridică acte şi discută cu medicii şi despre o a doua anchetă care are legătură cu unitatea medicală, legată de decesul unei femei după o transfuzie greşită de sânge.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la Spitalul de Arşi din Capitală după o transfuzie sanguină greşită, cazul fiind analizat şi de Ministerulul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi că ia în considerare relocarea Spitalului de Arşi, iar pe termen scurt a decis închiderea Unităţii de Transfuzii Sanguine, având în vedere problemele înregistrate în clinica respectivă.

Ministrul Sănătăţii a recunoscut, după apariţia imaginilor cu un pacient care avea larve pe răni, că a luat de trei ori în considerare varianta închiderii Spitalului de Arşi.