Un musulman a fost împuşcat în apropiere de o moschee din Houston

Autor: Mircea Olteanu 04.07.2016

Doctorul Arslan Tajammul, un specialist în oftalmologie, a fost atacat de trei bărbaţi, fiind împuşcat de două ori în timpul incidentului.

Victima a fost supusă unei intervenţii chirurgicale şi este de aşteptat să supravieţuiască, a declarat Mustafaa Carroll, director executiv al filialei din Houston al Consiliului privind relaţiile americano-islamice (CAIR).

Poliţistul Muzaffar Siddiqi, un ofiţer de legătură cu comunitatea musulmană din Houston, a cerut publicului să nu tragă concluzii pripite, în pofida temerilor din sânul comunităţii musulmane că atacul a fost o crimă motivată de ură.

Siddiqi a mai spus că jaful ar fi putut să fie motivul atacului, adăugând că poliţia şi-a sporit prezenţa în zona din jurul moscheei.

Motivul atacului este încă neclar, dar vine la o zi după ce un alt bărbat musulman a fost bătut în apropiere de moscheea frecventată de autorul sângerosului atac terorist de la clubul de noapte din Orlando, care a ucis 49 de persoane.

Filiala din Florida a Consiliului privind relaţiile americano-islamice a comunicat că atacatorul ar fi rostit comentarii jignitoare cu conotaţie rasială, inclusiv "Voi, musulmanii, ar trebuie să plecaţi înapoi în ţara voastră".