Şeful CEL.ro: Căutăm un investitor să ne finanţeze expansiunea, inclusiv prin achiziţii

Autor: Adrian Seceleanu 12.04.2016

Compania Corsar Online, care administrează CEL.ro - unul dintre cele mai mari magazine online locale cu profil preponderent IT&C, îşi va căuta “activ” un investitor care să o ajute să se extindă, inclusiv prin achiziţii.

Dacă am fi avut finanţare, am fi reuşit să obţinem o creştere a cifrei de afaceri mai mare de 40% în primul trimestru, a declarat Tiberiu Pop, proprietar şi CEO al CEL.ro.

“Chiar dacă o creştere de 40% de la an la an pare o cifră foarte bună şi una la care afacerile offline pot doar să viseze, cred că se putea face mai mult. Ne-am propus pentru 2016 să accelerăm dezvoltarea CEL.ro atât prin lărgirea portofoliului de produse, cât şi prin preluarea magazinelor online concurente. Din păcate lipsa de capital ne-a forţat  să nu punem în practică tot ce ne-am propus şi să ne mulţumim doar cu acest 40%. Vom începe căutarea în mod activ a unui investitor care să ne poată ajuta în maximizarea potenţialului CEL.ro şi al pieţei”, a declarat Pop.

Corsar Online a înregistrat anul trecut afaceri de 40 mil. euro, conform datelor comunicate de companie. În 2014 compania a avut afaceri de 145 mil. lei (32,6 mil. euro), în creştere cu 33% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul finanţelor. Profitul net raportat în 2014 a fost de 446.446 lei (100.000 de euro), în scădere cu 41% faţă de anul precedent.

Anul trecut şi Marius Ghenea, proprietarul PC Garage - de asemenea unul dintre cele mai mari magazine online IT&C, anunţa că ar putea vinde către un investitor compania. Până în prezent el nu a anunţat nicio tranzacţie în legătură cu PC Garage. Compania deţinută de Ghenea a raportat în 2014 afaceri de 129 mil. lei (29 mil. euro) şi un profit net 905.361 lei (203.699 euro), conform datelor de la Finanţe.