Prăbuşirea preţului petrolului a îngheţat investiţiile de explorare. Prospecţiuni Bucureşti calcă pe urmele Dafora şi Condmag şi îşi cere insolvenţa. Datoriile ajung la 97 mil. lei

Autor: Roxana Pricop 07.04.2016
Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), companie de prospectare geologică cu afaceri de 192 milioane de lei anul trecut, a intrat în insolvenţă, fiind a treia companie listată la bursă care îşi cere insolvenţa, după Dafora şi Condmag anul trecut, ca urmare a reducerii contractelor de ex­ploare pe fondul pră­buşirii cotaţiei petrolului până la sub 40 de dolari pe baril.
 
Anunţul intrării în insol­venţă a generat o scă­dere agresivă a acţiunilor PRSN în des­chiderea şedinţei de ieri, pentru ca apoi titlurile să fie suspendate de la tranzacţionare, procedură obligatorie ca urmare a deschiderii insolvenţei. Acţiunile PRSN au deschis şedinţa de tranzacţionare de ieri cu un minus de 24,8%, până la o cotaţie de 0,0266 lei/unitate. Capitalizarea bursieră a firmei a ajuns astfel la 19 milioane de lei, în scădere cu circa 40% faţă de nivelul de la începutul anului.