Rombat investeşte 1,7 mil. € în modernizarea fabricii de acumulatori din Bistriţa

Autor: Laurentiu Cotu 18.03.2016
Producâtorul de acumulatori auto Rombat, controlat de grupul sud-african Metair, şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de aproximativ 1,7 mil. euro, pentru mo­der­nizarea spaţiilor de producţie de la Bistriţa, a echipa­mentelor şi a utilajelor.
 
Bistriţenii au derulat şi anul trecut un proiect ce a presupus modernizarea atelierului de formare a bateriilor auto, din cadrul fabricii de la Bistriţa, investiţie în valoare de 5 mil. euro, finanţată atât din fonduri europene, cât şi din fondurile proprii ale companiei.
 
„Anul trecut am investit 5 milioane de euro în mo­der­ni­zarea  atelierului de formare baterii convenţionale, în capa­ci­ta­tea de producţie numărul 1, cu echipamente achiziţionate de la compania germană Inbatec. Pentru acest an ne pro­punem să modernizăm spaţii de pro­ducţie, echipamente, utilaje şi insta­laţii, prin investiţii de apro­ximativ 1,7 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Repede, di­rec­tor general şi pre­şedinte al consiliului de administraţie al Rombat.