Americanii de la Veritas ţintesc o creştere de 10% pe piaţa din România

Autor: Oana Stupinean 11.03.2016

Subsidiara locală a companiei americane Veritas, care furnizează soluţii software de management al informaţiilor, ţinteşte o creştere a afacerilor cu 10% anul acesta, pe fondul cererii mai mari pentru soluţiile de gestiune şi analiză a datelor.

„Piaţa din România este într-o continuă creştere, companiile au nevoie din ce în ce mai mult să păstreze anumite informaţii şi să elimine altele. Anul acesta ţintim o creştere a afacerii de 10%, pe fondul majorării rapide a cererii de soluţii de arhivare a informaţiilor din mediul de business”, a spus Vasile Aniculăesei, manager de teritoriu al Veritas.

Creşterea cererii pentru soluţiile software de management al informaţiilor este susţinută de majorarea volumului de date şi de nevoia companiilor de a „controla” şi a analiza informaţiile din interiorul acestora.  Printre clienţii Veritas de pe plan local se numără companii din zona telecom, sectorul bancar, zona producţiei şi sectorul public.

„Piaţa românească reprezintă o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea companiei şi o cale de a creşte cota de piaţă în regiune”, a mai spus Aniculăesei. Piaţa de arhivare a datelor, estimată la circa 2 miliarde de dolari în 2014 la nivel global, are un potenţial ridicat de creştere în următorii ani, urmând să înregistreze creşteri anuale de aproximativ 9,1% până în 2019, conform estimărilor companiei de cercetare de piaţă Gartner.