O româncă se va ocupa de clienţii strategici ai Schneider la nivel european

Autor: Roxana Petrescu 03.03.2016

Florentina Totth, preşe­dintele Schneider Electric Ro­mânia şi Republica Moldova, companii deţinute de francezii de la Schneider, un business de peste 26 mld. euro în domeniul echipa­mentelor destinate sectorului energetic, se va ocupa de clienţii strategici ai grupului la nivel european, potrivit unui anunţ al companiei. În locul ei, la con­ducerea operaţiunilor din Ro­mânia a fost numit Marius Per­şinaru, acesta având o experienţă de 25 de ani în poziţii de con­ducere din domeniul tehnologiei.

Florentina Totth preia astfel funcţia de vicepreşedinte pe rela­ţia cu clienţii strategici pentru ope­raţiunile Schneider din Europa.

„În noua sa poziţie, Florentina Totth va avea ca principală misiune să contribuie la creşterea profitabilă a afacerilor Schneider Electric în Europa prin gestio­narea clienţilor strategici ai com­paniei. În noul rol, Florentina Totth îşi va desfăşura activitatea din Barcelona şi îi va raporta lui Leonid Mukhamedov, executive vice president al Schneider Electric pentru Europa“, spun repre­zentanţii companiei.

Florentina Totth a preluat con­ducerea operaţiunilor Schnei­der Electric din România la înce­putul anului 2014, numirea unei femei la vârful companiei fiind o premieră de la intrarea francezilor în piaţă.

„Numirea mea în această funcţie internaţională, alături de un număr record de peste 10 pro­movări ale colegilor din orga­nizaţia locală în roluri regionale sau globale, reprezintă o dovadă, pe de o parte, a oportunităţilor de dezvoltare pe care le oferă Schneider Electric şi, pe de altă parte, a faptului că România a devenit un important bazin de pro­fesionişti valoroşi pentru grup“, a declarat Floren­tina Totth, segment and strategic clients vice president pentru Europa, Schnei­der Electric.

Marius Per­şinaru, noul country president al Schneider Electric, vine după o experienţă de 17 ani în cadrul Xerox.

În 2014, ultimul an pentru care sunt disponibile datele finan­ciare pentru activitatea Schneider Electric în România, compania a avut afaceri de 234 milioane de lei (circa 53 de milioane de euro).