​Discuţiile privind noua formă a Legii dării în plată s-au amânat pentru a doua oară. Guvernatorul BNR: “Ce i-a apucat graba pe unii, mai greu de explicat”

Autor: Liviu Popescu 09.02.2016

Discuţiile privind Legeă dării în plată s-au amânat şi în această săptămână, similar cu ce s-a întâmplat săptămâna trecută, tergiversare cerută la solicitarea băncilor, a spus pentru ZF iniţiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir.

“Ieri (luni-n. red) viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu şi cu câţiva membrii de la ARB (Asociaţia Română a Băncilor) au venit la Parlament pentru discuţii. Am aflat de la colegii mei că s-a amânat discutarea Legii dării în plată pentru săptămâna viitoare”, a spus Zamfir pentru ZF.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a afirmat astăzi la conferinţa BNR că în Parlement se rediscută această lege pentru că este o procedură perfect normală. 

“Dacă s-a amânat, este absolut normal. Ce i-a apucat graba pe unii, mai greu de explicat. Noi suntem obligaţi prin lege să ne dăm părerea asupra acestei chestiuni, ori de câte ori ni se solicită.”