ELCEN majorează producţia de energie termică

Autor: Alina Oprea 18.01.2016

"ELCEN a obţinut introducerea pe piaţa de echilibrare a unei capacităţi suplimentare de producţie de energie termică în CTE Sud, cu o capacitate suplimentară 120-140 Gcal/h", arată ELCEN, într-un comunicat.

Compania a pornit luni, la ora 07.00, Blocul 5 al CTE Sud, astfel că "s-au creat condiţiile pentru asigurarea unei capacităţi suplimentare de energie termică, în eventualitatea creşterii comenzii RADET (temperatură sau hidraulicitate), de la capacitatea maximă actuală de 730 gCal/h la 850 Gcal/h numai din această sursă de producţie (CTE Sud)", conform comunicatului.

În prezent, prin politica de preţuri practicată de ELCEN, Dispeceratul Energetic Naţional a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piaţa de echilibrare, respectiv blocurile CTE Vest 2 şi CTE Sud 5.
Celelalte capacităţi de producţie ale ELCEN sunt, de asemenea, apte pentru a asigura orice comandă RADET.

"ELCEN şi RADET au discuţii comune zilnice în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente privind buna funcţionare a sistemului de încălzire", mai spun reprezentanţii companiei.

Meteorologii se aşteaptă ca în Bucureşti temperaturile să scadă în perioada următoare până la -17, -18 grade.

ELCEN, controlat de stat, prin Ministerul Energiei, este producătorul şi furnizorul de agent termic pentru RADET, regia responsabilă de distribuţie la nivelul Capitalei.