Vânzările păstrează cadenţa la peste 10%, producţia revine pe plus susţinută de Dacia şi Ford

Autor: Bogdan Alecu 04.01.2016

Anul 2016 se doreşte a fi anul în care piaţa auto să menţină ritmul ascendent pe care a intrat în 2014, după şase ani consecutivi în care peste 80% din volume s-au evaporat. Pe de altă parte, în timp ce vânzările se anunţă a fi mai mari, producţia de maşini ar putea reveni pe plus pe măsură ce Dacia vine cu noi versiuni cu transmisie pilotată pentru Sandero şi Logan şi poate chiar o restilizare pe final de an pentru cele două modele. La Craiova Ford va anunţa cel de-al doilea model care va fi asamblat în România, în timp ce monovolumul mic B-Max produs în prezent în Bănie ar putea beneficia de un facelift şi de o actualizare a sistemelor de siguranţă şi multimedia care să-l aducă la nivelul celorlalte modele din gamă.

- Vânzările de maşini ar trebui să crească, potrivit jucătorilor din piaţă,  cu mai bine de 10%, spre 130.000 de autoturisme noi, după ce anul trecut a urcat cu circa 15%, spre 115.000 de maşini noi vândute. La revenire va contribui şi în acest an programul Rabla, în noua sa formă ce urmează a fi anunţată de Ministerul Mediului.

- Producţia auto din acest an va creşte din nou cel mai probabil spre 400.000 de maşini, în condiţiile în care Dacia vine cu noi versiuni şi poate chiar noi modele.