Ioan Cuzman a plecat din boardul Vrancart

Autor: Radu Bostan 17.12.2015
Ioan Cuzman, cel care a condus SIF Banat-Crişana (SIF1) din funcţia de preşedinte până în 2012, a demisionat ieri din consiliul de administraţie al producătorului de carton Vrancart Adjud (VNC), una dintre principalele companii din portofoliul SIFului. Vrancart este deţinut în proporţie de 75% din capital de SIF Banat-Crişana, participaţie în valoare de peste 68 mil. lei. Cuzman a fost unul dintre cei mai longevivi şefi de SIF, conducând Banat-Crişana timp de 18 ani până în 2012, când a fost înlocuit de Dragoş Bîlteanu. Cuzman mai este membru în consiliul de administraţie al BRD, unde SIF1 deţine puţin peste 2% din acţiuni.

Retragerea lui Cuzman vine după o serie de alte mutări în structurile de conducere ale SIF Banat-Crişana sau ale SIF Muntenia (SIF4), societate controlată indirect de SIF1 prin acţionariatul societăţii de administrare Muntenia Invest. Gabriel Filimon, care a condus firma de administrare timp de 13 ani, a demisionat la sfârşitul lunii noiembrie, el retră­gându-se şi din consiliul de administraţie al produ­cătorului de medicamente Biofarm (BIO).

Filimon a fost înlocuit la Muntenia Invest de Gabriela Grigore, care a demisionat la rândul ei din funcţia de director general adjunct al SIF Banat-Crişana după ce a lucrat în societatea de investiţii timp de 23 de ani.