Raiffeisen taie din nou bonificaţiile la depozite, după reducerea din octombrie

Autor: Liviu Popescu 17.12.2015

Raiffeisen Bank, plasată pe locul patru în sistemul bancar în funcţie de active, a decis să taie din nou bonificaţiile pe care le plăteşte pentru depozitele în lei după ce banca a mai luat o astfel de măsură în luna octombrie. Instituţia de credit a tăiat bonificaţia pe care o oferă pentru depozitele în lei cu scadenţa la trei luni, una dintre scadenţele preferate ale clienţilor la 0,85%,  de la 1%, cât era în luna octombrie. 

Bonificaţia plătită pentru depozitele constituite pe termen de şase luni au fost de asemenea reduse de la 1,30% la 1,10%, în timp ce economisirile plasate pe o perioadă de 12 luni au fost ajustate cu 0,2 puncte procentuale, respectiv la 1,3%. Şi depozitele constituite pe termen mai lung, cum ar fi 18 luni şi 24 de luni, au avut tăieri la bonificaţii, de la 1,6% pe an la 1,4% pe an, respectiv de la 1,7% pe an la 1,4%. 

Banca a umblat şi la depozitele în lei pe trei ani, care au avut bonificaţia redusă de la 1,9% la 1,6% pe an. Raiffeisen a scos din oferta sa la finele lunii februarie depozitele cu scadenţa la o lună constituite de persoanele fizice, mişcare prin care banca intenţionează să încurajeze economisirea pe termene mai lungi.