Creşterea creditării cu peste 20% a dus profitul Garanti Bank la 70 mil. lei după nouă luni

Autor: Claudia Medrega 16.12.2015
Garanti Bank, subsidiara locală a grupului turc cu acelaşi nume, a obţinut un profit net de 70 mil. lei în primele nouă luni din acest an şi venituri nete de 348 mil. lei, în condiţiile creşterii creditării cu 23% la 6,3 mld. lei.
 
Cea mai puternică ascensiune, de aproape 40%, se observă în cazul creditelor pentru populaţie. Volumul de credite acordate IMM-urilor a crescut cu 6,6%, cele pe segmentul corporate cu 19,6%, în timp ce împrumuturile pentru segmentul retail au avansat cu 37% faţă de primele nouă luni de anul trecut, conform informaţiilor transmise de bancă.
 
„2015 a fost un an dinamic pentru noi. Creditarea a crescut progresiv de la trimestru la trimestru şi estimăm o creştere sustenabilă a acestui segment până la finalul anului“,  afirmă Ufuk Tandogan, CEO Garanti Group România.
 
La nivelul întregului sistem bancar, creditarea totală (lei şi valută) înregistra la sfârşitul lunii septembrie o creştere anuală de 0,6%, împrumuturile în lei urcând cu aproape 17%. Creditele în lei pentru populaţie aveau la sfârşitul lunii septembrie o creştere de 28% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.