Iohannis se întâlneşte azi cu directorul FMI pentru Europa

Autor: Iulian Anghel 04.12.2015

Preşedintele Klaus Iohannis va avea astăzi o întâlnire cu directorul Fondului Monetar Internaţional pentru Europa, Poul Mathias Thomsen, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Discuţiile au loc în contextul în care fostul guvern condus de Victor Ponta inten­ţiona să solicite un nou acord cu Fondul Mo­netar Internaţional, însă vizita delegaţiei FMI din luna octombrie a fost marcată de incertitudine cu privire la şansele unui astfel de demers.

Klaus Iohannis a avut, pe 20 octombrie, o întâlnire cu delegaţia FMI, în urma discuţiilor Administraţia Preziden­ţială anunţând că există serioase rezerve că Ro­mânia îndeplineşte con­diţiile pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line. În condiţiile în care „există serioase rezerve că România îndeplineşte condiţiile necesare pentru a beneficia de un acord de tip Flexible Credit Line“, în cadrul întrevederii cu delegaţia FMI, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la vulnerabilităţile care pot afecta cadrul fiscal-bugetar viitor.

FMI nu a făcut niciun anunţ cu privire la discuţiile privind un nou acord.