Acum este momentul pentru noi investiţii în HoReCa

Autor: Corina Mirea 21.11.2015

Grupul City Grill va termina anul 2015 cu rezultate peste cele bugetate şi datorită unor măsuri cum sunt reducerea TVA la alimente sau scăderea CAS.



Dragoş Petrescu, antre­pre­norul român care con­tro­lează grupul de restau­rante City Grill, spune că anul acesta afacerile pe care le deţine pe acest segment vor fi cu 22% mai mari ca în 2014.

Astfel, grupul din care fac parte branduri precum Caru’ cu Bere, Hanu’ Berarilor şi, mai nou, Hanul lui Manuc şi Perscăruş din He­răstrău, va trece de pra­gul de 100 de mi­lioane de lei cifră de afa­ceri, conform calcu­lelor ZF. Mai exact, la o creş­tere de 22%, City Grill va încheia anul cu aproape 109 milioane de lei.

„Pentru grup a fost un an foarte bun, mai ales datorită facilităţilor de care am putut bene­ficia, cum sunt reducerea TVA şi CAS. Creş­terea de 22% include şi deschiderile celor două restaurante – Pescăruş şi Hanul lui Manuc, care vor intra pe breakeven (aco­pe­rirea cheltuielilor – n. red.) chiar din 2015. Este un rezultat neaşteptat, mai bun decât bugetasem. Nu ne uităm în mod spe­cial să ne mai extindem, să preluăm alte restaurante, dar depinde şi de ceea ce se va întâmpla în piaţă“, explică Dragoş Pe­trescu.