Hackerii de la Anonymous au declarat război ISIS. Răspunsul Statului Islamic: Îi vom vâna şi îi vom distruge

Autor: Alexandra Marcu 17.11.2015

După atacul terorist de vineri din Paris, când 129 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte sute au fost rănite, grupul de hackeri Anonymous a postat pe internet un filmuleţ în care un reprezentant spunea “Anonymous din toată lumea o să vă vâneze şi o să vă distrugă”, mesaj destinat grupării teroriste ISIS. “Vom lansa cea mai mare operaţiune din toate timpurile împotriva voastră”, a spus persoana mascată. “Aşteptaţi-vă la atacuri cibernetice masive. Războiul a început. Pregătiţi-vă”, scrie Business Insider.

Pe un canal Telegram care le aparţine hackerilor ISIS, teroriştii le-au trimis susţinătorilor un mesaj cu instrucţiuni care să îi ajute să combată atacurile cibernetice. “Grupul de hackeri Anonymous a postat un nou filmuleţ în care spun că în Statul Islamic va avea loc o operaţiune masivă de atacuri cibernetice (fraierii)”, scrie ISIS. “Ce vor hackui? Nimic mai mult decât au aflat deja când ne-au spart conturile de Twitter şi e-mail.”

Mesajul trimis de ISIS în urma ameninţărilor primite de la Anonymous conţin câteva „instrucţiuni” ca să evite posibilele atacuri cibernetice. “Nu deschideţi niciun link decât dacă sunteţi siguri de sursa acestuia. Schimbaţi-vă IP-ul constant şi nu vorbiţi pe Telegram sau Twitter cu persoanele pe care nu le ştiţi.” Mesajul a fost postat atât în arabă cât şi în engleză şi a fost transmis către canalele de Telegram affiliate ISIS. Grupul Anonymous a început să targeteze extremiştii islamici încă din ianuarie, imediat după atacurile teroriste care au avut loc la revista franceză, Charlie Hebdo.

Hackerii au identificat conturile din social media ale ISIS şi le-au şters site-urile. Suporterii grupării teroriste din Statul Islamic folosesc canale Telegram afiliate grupului pentru a coordona răspunsurile pentru atacul de vineri din Paris. Un grup de opt terorişti au luat ostatici, au detonat veste cu explozibil şi au omorât peste 100 de persoane. ISIS şi-a asumat responsabilitatea pentru respectivul atac. Şapte atacatori sunt deja morţi, dar poliţia crede că există şi o a opta persoană, nedescoperită încă.