Guvernul va deconta integral costurile pentru răniţii transferaţi în străinătate şi aparţinători

Autor: Alice Draghici 07.11.2015

"Un alt subiect ar fi acela al sprijinului acrodat de către Guvernul României, am anunţat deja, vor fi decontate integral costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate, din Fondul de rezervă al Guvernului. În ceea ce priveşte aparţinătorii, vom deconta cheltuielile, indiferent de durata necesară, de transport, cazare şi masă pentru câte un aparţinător pentru fiecare pacient", a declarat, sâmbătă, premierul interimar Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Cîmeanu a precizat că deconturile pentru aparţinători se vor face "în regim de urgenţă", într-o primă fază, fie prin Direcţiile Consulare, Ministerul de Externe, prin ambasade, fie printr-un program de ajutor de urgenţă gestionat de către Ministerul Muncii.

"Acest decont se va face în regim de urgenţă, într-o primă fază, fie prin Direcţiile Consulare, Ministerul de Externe, prin ambasade, fiind cel care s-a implicat deja pentru formalităţile de cazare, fie printr-un program de ajutor de urgenţă gestionat de către Ministerul Muncii. Vom vedea, în cursul zilei de astăzi (sâmbătă -n.r.) care este cea mai rapidă formă de decontare a cheltuielilor pentru aparţinători. În acest sens, colegii de la Ministerul de Externe, Ministerul de Finanţe, Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei se întâlnesc astăzi. Asta într-o primă fază. Pentru că se lucrează la nivelul Ministerului Muncii pentru iniţierea unui program de asistenţă şi sprijin complex de reintegrare a victimelor acestui tragic accident, este vorba de integrare pe mai multe planuri, şi socială, şi asistenţă,de şcolarizare, asistenţă psihologică, asistenţă medicală bineînţeles", a precizat Cîmpeanu..