Sorin Manea, şeful diviziei de business a Samsung, a părăsit compania

Autor: Adrian Seceleanu 14.09.2015
Sorin Manea, unul dintre cei mai importanţi manageri din echipa de conducere a subsidiarei locale a gigantului sud-coreean Samsung, care ocupa de la începutul anului 2014 funcţia de şef al diviziei de soluţii business, a părăsit la finele săptămânii trecute compania, au declarat pentru ZF surse din industrie.
 
Contactat de ZF, Sorin Manea a confirmat informaţia. Întrebat ce planuri are în continuare, el a spus că evaluează oportunităţile care există în zona de educaţie în tehnologie, luând în calcul şi posibilitatea unui business propriu „Antreprenoriatul este o opţiune“, a menţionat el.
 
Sorin Manea a fost recrutat în anul 2009 de Samsung pe poziţia de şef al diviziei de telecom, într-o perioadă în care Nokia era liderul autoritar al pieţei, iar telefoanele ieftine erau cele care dominau piaţa. El a construit practic businessul de telefoane mobile al Samsung aproape de dimensiunile la care se află astăzi şi este managerul în al cărui mandat compania a ajuns pe primul loc pe piaţă. În 2009 compania avea o cotă de aproximativ 10% pe piaţa locală de telefoane mobile.  În primăvara anului  2011 Samsung trecea pe primul loc pe segmentul smart­phone, iar la finalul anului era pe poziţie de egalitate cu Nokia, încă un gigant la acea vreme.