ZF LIVE. Dimana Vlaeva, Debt Collection Agency: Recuperarea unei creanţe poate dura între patru şi şapte ani. Jumătate din debitori nu pot fi contactaţi

Autor: Greta Bogdan 28.08.2015
Anul trecut au fost cesionate de către bănci 500.000 de credite, proces pentru care nu este necesar acordul debitorului, însă el trebuie informat cu privire la ope­raţiunea efectuată, iar cesionarul tre­buie să aibă în vedere situaţia lui fi­nan­ciară, a spus ieri la ZF LIVE Dimana Vlaeva, director Debt Collec­tion Agency, o agenţie de colectare a creanţelor.
 
„Preţul cesiunii este de fapt o parte din tot procesul de cesionare a crean­ţelor. Piaţa este destul de dina­mică, iar noi trebuie să ţinem cont de faptul că acest proces înseamnă şi o investiţie destul de mare, investiţie care se pre­lungeşte în timp. Procesul de recuperare poate dura de la 4 până la 7 ani“.
 
Asociaţia de Management al Crean­ţelor Comericiale (AMCC) a dez­voltat un cod de conduită la care aderă toate companiile membre, cod ce regle­mentează activitatea de mana­ge­ment al creanţelor la nivel de asociaţie.