Cozi kilometrice şi sute de maşini blocate la vama din Giurgiu după ce vameşii au refuzat să iasă din cabine şi să controleze şoferii. Galerie FOTO şi VIDEO

Autori: Bogdan Alecu , Ştefan Stan 09.08.2015
 
 
Cozi de 3-4 ore s-au format duminică la vama din Giurgiu, după ce vameşii au refuzat să iasă din cabine şi să verifice actele şoferilor, pentru a eficientiza procesul, aceştia fiind obligaţi să le prezinte personal când ajungeau în faţa punctelor de control, lucru care a îngreunat circulaţia, ajungându-se în situaţia de a înainta un kilometru în 3 ore. 
 
Şoferii care doreau să treacă vama prin Giurgiu au trebuit să aştepte să ajungă în faţa ghişeelor pentru a putea prezenta actele, ceea ce a dus încă de dimineaţă la întârzieri masive. 
 
Şoferii care au ajuns până în ora 6 în vamă au aşteptat câte 3 ore la coadă, iar cei care au ajuns după ora 6 au fost nevoiţi să stea peste 4 ore pentru a putea prezenta actele la punctul de control.  
 
Pe podul de la Giurgiu se efectuează şi lucrări, însă numai pe jumătate din distanţă. Accesul pe pod se face pe o singură bandă, însă la jumătate se revine la normal. 
 
Aceeaşi problemă se regăseşte şi la vama bulgară Makaza, unde nu sunt lucrări, dar funcţionarii au adoptat acelaşi sistem, ceea ce a dus la cozi kilometrice în ambele sensuri de mers.