Spitalul Ponderas, specializat în chirurgia obezităţii, ţinteşte afaceri în creştere cu 25%

Autor: Luiza Chiroiu 04.08.2015

Spitalul Ponderas, controlat de medicul chirurg Cătălin Copăescu, mizează pe afaceri de 13 milioane de euro în acest an, în creştere cu 25% faţă de anul trecut.

Businessul Ponderas a înregistrat creşteri de două cifre în fiecare an de la înfiinţarea sa, în 2011, întrucât a intrat pe un segment al pieţei foarte puţin dezvoltat în România, cel al chirurgiei obezităţii.

„Pentru 2015 estimăm o creştere cu 25% faţă de anul trecut, iar rezultatele din primul semestru al acestui an ne confirmă evoluţia preconizată“, a spus  Alina Ambrozie, directorul executiv al Ponderas.

La începutul acestui an, spitalul s-a mutat într-o clădire nouă din nordul Bucureştiului, cu o suprafaţă dublă faţă de spaţiul ocupat anterior, în zona Dristor. Cu o capacitate de 141 de paturi, conducerea Ponderas estimează că spitalul va avea un grad de ocupare de circa 50% în acest an.

Ponderas activează pe o piaţă a serviciilor medicale private estimată la aproximativ 600 mil. euro, dominată de jucători mari precum MedLife, Regina Maria sau Medicover.