Electrica trece trei directori pe contract de mandat, cu bonusuri pentru performanţă

Autor: Radu Bostan 30.07.2015

Compania de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica (simbol bursier EL) a mutat trei directori de pe cartea de muncă pe contracte de mandat cu valabilitatea de patru ani, o formă diferită de încadrare cu mai multă independenţă, dar şi cu o schemă de remuneraţie care include şi acţiuni virtuale.

Alexandra Borislavschi a va prelua mandatul de director al Direcţiei de Strategie şi Guvernanţă Corporativă, poziţie pe care o ocupa de altfel ca salariat al Electrica din 2014. Anterior, ea lucrat în divizia de corporate finance a BRD şi a participat din calitate de director de afaceri corporatiste al Electrica la pregătirea listării pe bursă a companiei de stat.

Ramiro-Robert-Eduard Angelescu a fost numit director al Direcţiei de Vânzări. El a fost anterior director adjunct în Electrica, dar şi preşedinte al Consiliului General al Municipiului Bucureşti din partea PSD.

Gabriela Marin a fost numită director de Resurse Umane, după ce anterior a condus departamentul similar din BCR, Uniqa Asigurări şi OMV Petrom.

Directorii cu mandat din Electrica câştigă între 5.500 şi 9.000 de euro brut pe lună, dar pot încasa între 15% şi 40% din remuneraţia anuală fixă ca bonusuri pentru atingerea obiectivelor de performanţă. În plus, aceştia primesc şi un pachet de opţiuni pe acţiuni virtuale, instrumente a căror valoare variază cu cotaţia reală a acţiunilor Electrica, şi pe care ei le vând societăţii la finalul mandatului.