Vânzările de maşini „eco“ prin programul Rabla au crescut de şase ori în 2015

Autor: Bogdan Alecu 22.07.2015
Vânzările de automobile hibride, ale motoarelor Euro 6 sau ale celor care emit sub 100 de grame de dioxid de carbon per kilometru au cres­cut de şase ori în acest an în cadrul pro­gra­mului Rabla comparativ cu anul anterior, potrivit datelor Ministerului Mediului.
 
În total, de la începutul lunii mai şi până în data de 21 iulie prin programul Rabla s-au achiziţionat 371 de autovehicule cu emisii de CO2 mai mici de 100g/km, tehnologii hibride convenţionale, precum şi tehnologii avansate de tip plug-in. Pentru achiziţionarea celor 371 de autovehicule au fost utilizate 422 de ecobonusuri fiecare a 3.000 de lei (aprox. 670 euro), cu o valoare cumulată de peste 280.000 de euro.
 
„Programul Rabla a reprezentat un impuls important pentru şoferii din România în a alege maşini nepoluante: faptul că, prin comparaţie cu perioada 1 ianuarie - 1 mai, vânzările acestor autovehicule au fost de 6 ori mai mari este semnalul pe care îl aşteptam de la populaţie. Este ceea ce ne doream prin noua configurare a Programului Rabla şi prin mărirea substanţială a valorii ecobonusurilor: să creştem numărul maşinilor nepoluante pe şoselele din România“, a spus Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului.