Şeful Gecad investeşte într-un start-up de tehnologie din Marea Britanie

Autor: Ioana Nita 13.01.2015

Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenor român în IT, continuă seria investiţiilor în start-up-uri de tehnologie, finanţând o companie din Marea Britanie care a dezvoltat o platformă ce învaţă modul individual de lucru al utilizatorului pe baza activităţilor derulate zilnic de acesta. Finanţarea se ridică în total la aproape 7 milioane lei (1,5 milioane euro), fonduri alocate împreună cu alţi investitori, precum fostul CTO al Shazam, Chee Wong, care s-a alăturat şi consiliului director. Start-up-ul numit Gluru a fost înfiinţat de foşti angajaţi în cadrul Google, Amazon, Apple şi Rackspace.

„Prin această platformă, Gluru va transforma modul în care interacţionăm cu datele şi bene­fici­em de ele”, a spus Radu Georgescu, fondatorul grupului Gecad. Compania britanică va lansa în primele trei luni ale acestui an o primă aplicaţie - Gluru Assistant - bazată pe plat­forma dezvoltată, care găseşte, organizează şi livrează exact acele fişiere de care uti­lizatorul are nevoie la un moment dat.

„Gluru va face pentru datele tale personale şi de business ceea ce Google Now încearcă să facă în domeniul datelor web – acces instantaneu la informatiile de care ai nevoie, o continuă învăţare şi adaptare la modul tău de lucru pentru a previziona şi a livra oricând datele de care ai nevoie”, a afirmat Tim Porter, fondator şi CEO al Gluru. Investiţia atrasă de Gluru va fi utilizată pentru extinderea echipei, accelerarea dezvoltării de produs şi a parteneriatelor cu alte platforme, precum şi pentru a extinde infrastructura operaţională a companiei, echipele de vânzări, marketing şi comunicare.

Grupul Gecad a investit de asemenea anul trecut circa 2 milioane lei (0,5 milioane euro) în start-up-ul local Vector Watch, înfiinţat de Andrei Pitiş - preşedintele Asociaţiei Industriei de Software (ANIS), care are în plan să lanseze la nivel global un ceas inteligent (smartwatch) conceput integral în România. Grupul Gecad a finanţat şi platforma Coinzone, care le oferă comercianţilor din Europa posibilitatea de a tranzacţiona moneda virtuală Bitcoin, precum şi proiectul de comerţ electronic Doggy&Co, magazin online din Marea Britanie care comercializează produse şi servicii pentru câini.