Francezii de la ASA CONS nu se aşteaptă la creşteri în 2015

Autor: Laurentiu Cotu 04.12.2014
Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, judeţul Cluj, parte a grupului francez Consolis, estimează pentru anul viitor o cifră de afaceri de aproximativ 62 de milioane de lei (14 mil. euro), la acelaşi nivel cu 2014, an în care vânzările au crescut însă cu 40% faţă de 2013.
 
„Pentru 2015 ne-am propus un buget undeva în jurul aceleiaşi valori, de 14 milioane de euro, însă cu o profi­tabilitate îmbunătăţită a indicatorilor specifici activităţii noastre. În baza experienţelor noastre anterioare şi a evoluţiei pieţei de profil din ultima perioadă, suntem destul de încrezători că este o estimare realistă şi echi­librată“, a declarat Bogdan Bulgaria, ge­neral manager al ASA CONS şi ASA Epitoipari Hungary.
 
Bulgaria spune că în acest an au fost finalizate operaţiunile de integrare a companiei-soră ungare ASA Epi­toi­pari KFT în cadrul  ASA CONS, a cărei activitate este coordonată în pre­zent în totalitate de mana­ge­men­tul local. Astfel, această opera­ţi­une du­ce la peste 350 de angajaţi. În pre­zent, ASA CONS are circa 170 de angajaţi.
 
Printre proiectele în care ASA CONS a fost implicată anul acesta se află Shopping Center Târgu-Jiu, dezvoltat de sud-africanii de la NEPI, sau fabrica de prelucrare a lemnului de la Reci, judeţul Covasna, a austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer. De asemenea, anul acesta printre clienţii companiei s-au numărat producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, Dedeman, Penny Market, Lidl sau Kaufland.