Android 5.0 Lollipop: ce este nou, interesant şi bun

Autor: Dorian Prodan 24.11.2014

Pentru o bună perioadă de timp, Google nu a dezvăluit nici un detaliu despre viitoarea versiune majoră a sistemului de operare Android, şi doar ocazionalele informaţii neoficiale ne-au dat de înţeles că ni se pregăteşte ceva deosebit. Într-un final, compania a anunţat Android 5.0 în vara acestui an şi, după o aşteptare cam lungă, a publicat codul final în AOSP şi ne-a oferit actualizările pentru terminalele Nexus.

Prima versiune a sistemului de operare Android a fost de la bun început o răţuşcă urâtă, interfaţa grafică mohorâtă şi neinspirată fiind net inferioară celei strălucitoare oferite de noua vedetă iOS. Odată cu saltul la versiunea 2.x, mediul grafic al platformei Android a fost îmbunătăţit treptat, însă progresul până la Gingerbread inclusiv a fost neconvingător şi interfeţele proprietare precum HTC Sense au fost la mare preţ în perioada 2010 – 2011.

Marea schimbare a survenit odată cu sosirea actualului designer-şef Matias Duarte, elementele noi testate pe tabletele Android 3.0 fiind îmbunătăţite, ajustate, finisate şi implementate în Android 4.0.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro