Cum asociezi băutura potrivită cu felul de mâncare

Autor: Paula Rotaru 17.11.2014

De cele mai multe ori, o masă bună este considerată incompletă, fără un pahar de...ceva. Acel ceva poate fi un suc natural, o apă minerală sau plată, dar, de regulă, când e vorba să se bea ceva la masă, multă lume se gândeşte la o băutură mai mult sau mai puţin alcoolizată. Numai că, din păcate, aproape la fel de mulţi oameni consideră că merge orice fel de băutură, indiferent care ar fi preparatele culinare din componenţa meniului. 

Nimic mai fals decât acest „merge orice”! E foarte adevărat faptul că o mâncare gustoasă poate fi pusă mai bine în valoare de licoarea potrivită. În schimb, o băutură greşit aleasă are efectul contrar.

Este foarte important să ştim cum se asortează băuturile cu fiecare gen de preparateculinare în parte, ca să ne putem bucura din plin de reuşita unei mese. 

Citiţi articolul integral pe www.csid.ro