Fondul asiatic ADM Capital face ofertă de preluare la Ceramica Iaşi

Autor: Radu Bostan 01.10.2014
Fondul de investiţii Asia Debt Management Capital (ADM Capital) înre­gistrat în Asia a depus la ASF do­cumentaţia de ofertă publică de pre­luare obligatorie a Ceramica Iaşi.
 
Până la 25 octombrie, fondul de in­ves­tiţii, care controlează 85% din capitalul producătorului de cărămizi, trebuie să prezinte Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară (ASF) raportul de evaluare a companiei împreună cu documentul de ofertă şi preţul oferit acţionarilor mino­ritari, arată o decizie a ASF. Decizia menţio­nează şi că preţul minim din ofertă va fi stabilit la cea mai mare valoare rezultată din trei variante de evaluare, anume preţul mediu de tran­zacţionare din ulti­mele 12 luni, va­loa­rea activului net împărţită la numărul de acţiuni şi valoarea rezul­tată dintr-o ex­pertiză inde­pendentă.
 
Producătorul de cără­mizi Ceramica Iaşi (simbol bursier CERE) este con­trolat de fondul asiatic Asia Debt Mana­ge­ment Capital (ADM Capital) care deţine 85% din capital, pachet pre­luat de la fondul american de in­vestiţii Advent. Pachetul de acţiuni de­ţinut acum de acţionarii minoritari valorează pe bursă 15,75 milioane de lei. Dacă oferta de preluare este subscrisă de ac­ţio­narii minoritari, atunci Cera­mica Iaşi ar putea fi delistată de pe piaţa RASDAQ.