Forfota din centrul vechi se vede şi în bilanţul hotelurilor din zonă: Europa Royale, de lângă Hanul lui Manuc, 92% ocupare în septembrie

Autor: Mirabela Tiron 26.09.2014
Hotelul Europa Royale din Piaţa Unirii din Bucureşti, dezvoltat de lituanienii de la Europa Group, a finalizat primele opt luni din acest an cu o cifră de afaceri de 1,3 mil. euro din cazare, gradul mediu de ocupare fiind de 76% în această perioadă.
 
„Plănuim ca până la finalul anului să ajungem la un grad de ocupare de 79%, în creştere cu 10% faţă de nivelul de anul trecut şi să ajungem la venituri de 2 milioane de euro din cazare. Deja în septembrie avem un grad de ocupare de 92%“, a spus Giedre Abromaviciene, directorul hotelului Europa Royale din Capitală.
 
Anul trecut hotelul a avut afaceri de 1,8 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
 
Hotelul cu 92 de camere a fost deschis în iunie 2012 după ce lituanienii au finalizat pro­iectul de 12 mil. euro la circa şase ani de la achiziţia clădirii istorice situate lângă Hanul lui Manuc. Finalizarea construcţiei unităţii hoteliere de patru stele a fost amânată de mai multe ori, iar hotelul a fost scos la vânzare de câteva ori la preţuri dife­rite. După ce a obţinut finanţare de la Piraeus Bank, Europa Group a finalizat ho­te­lul.
 
„Debutul de an a fost slab, cu un grad de ocupare de 45% în ianuarie, însă a crescut în primăvară şi în iunie aşa cum am prevăzut, până la 91,4%. În iulie şi august am avut un grad de ocupare de 75-80%.“