Dafora câştigă un contract de 4,6 milioane de lei cu Romgaz

Autor: Andrei Cîrchelan 05.09.2014

Compania de foraj Dafora Mediaş (simbol bursier DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a semnat cu producătorul de gaze Romgaz (SNG) un contract de 4,6 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro) pentru lucrări la o sondă din judeţul Sibiu, potrivit unui anunţ de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Documentele din SEAP arată că pentru Dafora a concurat cu alţi doi ofertanţi pentru contract, într-o licitaţie deschisă în care criteriul de atribuire a fost preţul cel mai scăzut. Dafora a câştigat cu un preţ cu 1,23% sub valoarea estimată a contractului. Sonda Romgaz se va situa în comuna Pauca din judeţul Sibiu, iar contractul presupune lucrări de foraj şi probe de producţie.

În primele şase luni ale anului, Dafora a raportat un profit net de 4,9 mil. lei (1,11 mil. euro), faţă de o pierdere de peste 10 mil. lei (2,27 mil. euro) în aceeaşi perioadă a anului anterior. Rezultatele au venit în contextul în care afacerile companiei au urcat cu 28% în perioada analizată, până la 115,9 mil. lei (26,3 mil. euro). Compania este controlată în proporţie de 49,96% de Călburean şi face parte, alături de constructorul de magistrale Condmag, din grupul Dafora.