Olandezii au livrat de la Galaţi nave de 30 mil. euro în primul semestru: „Comenzile noi ne confirmă o dinamică pozitivă pe piaţă“

Autor: Radu Bostan 20.08.2014

Olandezii de la Damen, grupul care deţine din 1999 şantierul naval de la Galaţi, unul dintre cele mai mari din ţară, spun că se simte o revenire a pieţei de construcţii de nave, care în anii trecuţi a suferit de supracapacitate şi preţuri reduse după ce criza economică a provocat contractarea puternică a traficului internaţional de mărfuri.

„Rezultatele obţinute în prima parte a anului 2014, precum şi numărul şi valoarea co­men­zi­lor noi contractate ne confirmă o dinamică po­zi­tivă pe piaţă, remarcată de altfel de la sfârşitul anu­lui 2012, şi va continua şi în perioada 2015-2016“, au spus reprezentanţii Damen Galaţi.

Şantierul din Galaţi, care are peste 2.200 de angajaţi, a ajuns la o cifră de afaceri de 130 milioane de lei (29 mil. euro) după primele şase luni din acest an, rezultatul fiind cu 30% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cifra de afaceri consemnează valoarea na­velor la momentul livrării şi nu este un sem­nal precis privind activitatea companiei din cauza ciclului lung de pro­ducţie.