Comănescu mai cumpără o platformă de foraj marin. „Este un moment bun în piaţă. Avem unde să o plasăm“

Autor: Roxana Petrescu 12.08.2014

Gabriel Comănescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori locali, a ajuns la o „colecţie“ de active de peste un miliard de euro cu Grup Servicii Petroliere, compania fanion a grupului Upetrom.

Cu cele mai recente achiziţii, Comănescu a ajuns să deţină opt platforme marine şi 13 nave cu diferite funcţii pentru activităţile de foraj marin, având con­tracte din Mexic până în zona arctică.

Grup Servicii Petroliere a anun­ţat ieri că a finalizat achiziţia celei de-a opta platforme de foraj marin, care se va numi GSP Magellan. Deşi compania nu a comunicat valoarea acestei achiziţii şi nici sursele de finanţare, în medie costul pentru o astfel de unitate poate fi estimat în jurul valorii de 100 de milioane de dolari. Platforma nu este nouă, iar vânzătorul a fost Transocean, firmă listată la bursa de la New York, cu o tradiţie în domeniul forajului marin de peste 50 de ani.

„Este o unitate care poate fora oriunde, dar nu în apele de foarte mari adân­cimi. Este un moment bun pentru piaţa de explorări marine şi am con­si­derat că această achiziţie este ne­ce­sară. Avem unde să plăsăm noua unitate“, a spus Radu Petrescu, di­rec­torul de co­mu­nicare al Upetrom. În acest mo­ment, platformele GSP lucrează în Gol­ful Mexic, în Marea Mediterană, în Marea Neagră, dar şi în zona arctică.